Vsebina košarice

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Veliki komplet plenic Racman

Veliki komplet plenic Racman
 

Cena: 386,99 €

 
 

Surovinska sestava:

 • vpojnih plenic:
  BAMBUS: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester
  EKO BOMBAŽ: 100 % bombaž, ekološko pridelan
 • pralnih robčkov bambus: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester
 • pralnih robčkov bombaž: 100 % bombaž
 • prekrivnih plenic: 100 % poliester, poliuretanski premaz
 • previjalne podlage: 100 % bombaž, poliuretanski premaz

Bambusovo blago je izdelano v Sloveniji in ima certifikat Oeko-Tex® Standard 100, razred 1, eko bombaž je izdelan v Nemčiji in ima GOTS certifikat, materiala za prekrivne plenice in previjalno podlago pa v Nemčiji in imata certifikat Oeko-Tex® Standard 100, razred 1.

 • priporočamo pranje pri 60 oC in občasno pri 95 oC
 • lahko se suši v sušilnem stroju, žal pa sušenje v sušilnem stroju zelo skrajša življenjsko dobo plenicam (več o tem med Pogosta vprašanja, Vzdrževanje in garancija plenic)
 • tudi barvne plenice pri pranju ne obarvajo belega perila, le turkizne priporočamo, da jih dvakrat operete ločeno na 95 oC
 • več na Praktični nasveti
 • BAMBUS ali EKO BOMBAŽ? Če bi želeli pleničke iz 100 % naravnega materiala oz. plenice iz eko bombaža s certifikatom, so bombažne plenice izvrstna izbira. Lahko so barvne ali v naravni barvi. Ker pri klasičnem sušenju bombažna vlakna precej otrdijo, priporočamo bombažne plenice vsaj občasno delno posušiti v sušilnem stroju, ki jih zmehča.
  Če pa boste sušili izključno klasično na zraku, bodo bambusove pleničke ostale bistveno mehkejše. So pa tudi trpežnejše oz. imajo bistveno daljšo življenjsko dobo ob bombažnih plenic.
 • JEŽKI ali PRITISKAČI? Ježki so hitreje zapeti, a jih je potrebno pred pranjem zapirati in občasno očistiti. Pritiskači ne potrebujejo nobenega dodatnega vzdrževanja in imajo trajno kvaliteto zapiranja.
 • več na Pogosta vprašanja

Anonimen 10.12.2023
Anonimen 01.03.2023
Veliko sem razmišljala ali naj kupim pralne plenice ali ne in res mi ni žal. Koža dojenčice ni nikdar rdeča, ponoči je ne rabim previjat, koš s plenicami sploh ne smrdi, čeprav je odprt in v dnevni sobi. Predvsem pa je super, da ne rabim spremljati akcij za enkratne plenice, samo vsak drugi dan operem plenice in to je to. Naslednji otrok jih bo tudi uporabljal.
Urška Repič 05.08.2021
Prekrivne plenice so trše v predelu pasu zaradi drugačnega nameščanja fiksnega traku kot so bile 3 leta nazaj. Bombažni robčki so sicer večji, vendar tanjši. Ljubši so mi bili, ko so bili obojestranski. Ostalo je super.
Anonimen 14.05.2021
Zaenkrat še ne morem oceniti, ker otroček še ni rojen. Mi je pa na prvi pogled zelo všeč razmerje med ceno in kvantiteto. Ko jih bom aktivno začela uporabljati, vam lahko natančneje povem, kako sem zadovoljna. Mogoče samo estetska opazka: pri barvnih pralnih pleničkah (mislim, da so tiste iz bombaža), bi bil vejretno šiv lepši, če bi bil v barvi pleničke in ne bel. Lepo vas pozdravljam!
Anonimen 05.01.2021
Super plenice, hitro se sušijo, dobro vpijajo vodo. Pralni robčki so praktični tudi za kuhinjsko rabo, bambusove pa uporabljam za dojenčka, ker so zelo mehki tudi po več pranjih! Nakup ki se res splača :)
Anonimen 20.12.2020
Anonimen 03.11.2020
Plenice Racman so zelo udobne, lahko nastavljive in praktične. Kupili smo veliki komplet Racman plenic in sicer pol plenic z ježki in pol s pritiskači. Oba načina zapenjanja sta enostavna za uporabo in zelo lepo prilagodljiva. Ni več uhajanja urina iz plenic pri nogicah, ko se dojenček obrne, tako, kot se je to dogajalo pri plenicah za enkratno uporabo. Tudi koža na ritki je bistveno manj iritirana. Dojenček spi mirno celo noč v isti plenici do jutra, kar prej pri plenicah za enkratno uporabo ni bilo možno. Tudi bombažne krpice, ki so bile priložene v paketu so zelo mehke in uporabne, tako pri brisanju otrokove kože med previjanjem, kot tudi med miljenjem. Priporočamo nakup.
Anja Kregar 03.04.2020
Presrečna da imam plenice racman. Uporabljamo bombažne. Zelo lepo se prilegajo, enostavno se priredi velikost, mi imamo na pritiskače in sem zelo zadovoljna. Edino kar priporočam so podaljški za bodi, ker je rita vseeno večja, je pa zelo enostavna rešitev. Vidi se da mu je udobno, ne uporabljamo kreme ker je to nepotrebno. Nikoli še ni premočila pa smo imeli opravka tudi že z "eksplozijo". Z vložkom enostavno dodamo večjo vpojnost, mi jih uporabljamo ponoči. Pralni robčki (imamo bambusove) so zelo mehki na otip tudi po mnogih pranjih. Pleničke predloge tudi operem, sem bila presenečena kako dobro se to obnese, še zelo dolgo ne bo potrebno naročiti nove role. Sama pa sem vesela ker vem kaj to pomeni za naš planet prav tako pa sem mirna ker ni nobenih kemikalij na njegovi koži. Z vsako pleničko se počutim kot da sem naredila nekaj dobrega
Tanja Kavs 28.02.2020
cecilija čretnik 21.01.2020
Anonimen 21.09.2019
Zaenkrat dam oceno 4 ampak samo zato ker še čakamo dojenčka in še nismo imeli šanse preizkusiti pleničk (Zeleni racman bambus). drugače pa prejeti paket izgleda super
Anonimen 27.07.2019
Pri plenicki sem dodala gumbek nad stegenci novorojencka, da zaprem odprtino pokrog nogice, da kaj ne uide.
Kristina Markič 18.06.2019
Fant prav uživa v njih, bolj kot v tistih za enkratno uporabo. Ker je bolj pokakanček in polulanček, mu plenice za enkratno uporabo spustijo prej, kot se zbudi, pralne plenice Racman pa zdržijo celo noč. Tudi čez dan pri teh pri "eksploziji" ne prepusti :-D Tisti, ki ste v skrbeh zaradi gibalnega razvoja - pri 10ih tednih je tudi v plenički naredil obrat na bok ;)
Brigita Gabrovec 09.04.2019
Mojca Jagodič 09.04.2019
Zelo sem zadovoljna s prejetim paketom. Ker pa pleničke uporabljam za 2 mesečnega otroka se mi trenutno bolj dopadejo bombažne kot pa bambusove, saj so nekoliko manjše in imam občutek da ga pri gibanju manj ovirajo. Bodo pa bambusove bolj v uporabi kasneje. Sedaj jih uporabljam za ponoči in res super vpijajo, ena plenička z dodatnim vložkom zdrži tudi 12 ur. Zelo sem zadovoljna tudi s pralnimi robčki iz bambusa, ki so super vpojni in mehki, medtem ko so bombažni bolj tanki in še najbolje služijo kot slinček. Presenečena pa sem nad razliko v materialu prekrivnih hlačk, dobila sem namreč 3 različne materiale, eden precej tanjši, drugi debelejši (kot pri prekrivnih hlačkah iz poskusnega paketa), tretji pa bolj gumijast in prožen. Res me zanima kateri od teh materialov bo po dolgotrajni uporabi najbolj vzdržljiv. Vsem staršem resnično priporočam uporabo pralnih plenic. Otrok se v njih dobro počuti, kakec se lepo vpija in plenička ni nalepljenja na rito kot se je to dogajalo pri plenicah za enkratno uporabo. Imam zelo dober občutek da naredim nekaj dobrega za otroka, ki je povit v naraven material, brez kakršne koli kemije. Celo uporaba kremice za ritko ni več potrebna. Se boljše pa se počutim, ker vem, da bom s tem okolju prizanesla z dodatno tono stoletja nerazgradljivih odpadkov iz plastike in drugih okolju škodljivih snovi. Naredimo nekaj dobrega za naravo in za otroke ter njihovo prihodbost. Pa tudi zase, saj z uporabo pralnih plenic preverjeno privarčujemo.
Mirela Koštić 28.02.2019
Ko je bila naša mala pikica težka 4kg smo se odločili, da bomo naročili poskusni paket pralnih plenic. Moram reči, da je to odlična opcija, saj je res možno preizkusiti vse vrste. Nam so bile všeč najbolj bambuske, saj so bile kljub pogosti rabi, še vedno izredno mehke in vpojne. Sedaj uporabljamo veliki paket bambusk. Peremo jih vsak drug/tretji dan. Sušimo na stojalu v sobi. Suhe so v enem dnevu, je pa priporočljivo, da jih vmes obrnete, saj se tako znebite tistih vlažnih delov, kjer je blaga več. Še posebej so nam všeč bambuske, saj je naša mala pikica v njih veliko dlje mirna. Še posebej se to pozna ponoči, ko lahko spi veliko dlje, čeprav je polulana ali pokakana. V plenicah za enkratno uporabo je zdržala max.2/3 ure, nato pa nas je nase opozorila z glasnim jokom. Zdaj ponoči mirno spi in jo je potrebno previjati mogoče enkrat, če sploh. Zato smo zelo hvaležni, saj po nočnem dojenju takoj zaspi nazaj in se ne razbudi med številnimi previjanji, po katerih jo je potrebno potem še uspavati... Sedaj jih uporabljamo že dober mesec in še nisem opazila, da bi imela kako plenično vnetje, tudi mažemo je ne več. Skratka z uporabo pralnih plenic smo zelo zadovoljni. Pogosto pranje je pač dejstvo, ki smo ga sprejeli, vendar smo že po prvem tednu navadili, da peremo ko porabimo deseto plenico. Tako imamo vedno polovico še na voljo. Tudi partner se je navadil in pravi, da samo previjanje sploh ni nič drugače kot pri plenicah za enkratno uporabo. Razen tega, da le-te smrdijo veliko bolj kot pa pralne. Celo vedro umazanih pralnih plenic smrdi nekako tako, kot ena sama plenica za enkratno uporabo.
Anonimen 27.10.2018
zaenkrat zelo zadovoljna ... obe vrsti se odlično prilegata ritki.
Anonimen 29.04.2018
Eva Morgan 20.02.2018
Zelo zadovoljna! Ritka hčerke še nikoli ni bila tako zdrava! :)
Ivica Rožič-Skulj 13.12.2017
Vesna Petric 29.11.2017
Do treh mesecev so bile pleničke super, potem pa nas je doletel plenični izpuščaj. Razlog je po vsej verjetnosti v pralnem stroju. Drugače pa sem bila s pleničkami zelo zadovoljna. Ko je dojenček majhen so sicer precej velike ampak nas to ni motilo. Nepremočljiva podloga je odlična, pravkar naročila večjo za v posteljico. Bombažne krpice nam niso všeč, so precej trde in ne pijejo dobro, bambusove so v redu, sicer malo debele. Mi smo edino dokupili še prekrivne hlačke, nam dvoje niso bile dovolj. Pleničnih predlog ne uporabljamo. Zelo, zelo smo zadovoljni z odzivnostjo pri vprašanjih ter hitrostjo dostave.
Doroteja Bedenik 26.11.2017
Špela Pibernik 22.08.2017
Anonimen 16.08.2017
Z izdelki sem v celoti zelo zadovoljna in bi jih vsakomur, ki je odprt za tovrsten način skrbi za majhnega otroka, tako priporočila. V komplet bi po mojih dosedanjih izkušnjah dodala možnost izbire prekrivnih hlačk ene same velikosti. Dvojne prekrivne hlačke nikakor ne zadoščajo. Lep pozdrav in vse dobro še naprej, Urška
Mojca Polak 09.07.2017
Anonimen 02.07.2017
Vse izgleda super, je pa res, da jih še nismo preizkusili... Nič ne bi bilo narobe, če bi za najmlajše obstajale takšne malo manjše. Pa zmotilo me je dejstvo, da v bambusovih ni samo bambus - razumem, da je poliester ključen, da stvar drži skupaj, vseeno pa se mi zdi naziv malo zavajujoč.
Anonimen 09.06.2017
Moje splošno mnenje o plenicah je pozitivno, dobro opravijo svojo nalogo, izdelava je kvalitetna in otroku ne povzročajo težav. Pranje in vzdrževanje je enostavno, na zraku se sušijo kar hitro. Po približno enem mesecu uporaba imam naslednje pripombe: - Elastika za preprečevanje odtekanja na prekrivnih hlačkah je veliko preozka in se zareže v kožo. Lahko bi bila širša in malce ohlapnejša, mogoče celo nastavljiva. - Kot pri ostalih pralnih plenicah je tudi tu povita ritka precej debela in pri ležanju na hrbtu ali boku zaradi odebelitve hrbtenica ni v najboljšem položaju, tudi dvigovanje spodnjega dela trupa med ležanjem je precej omejeno.
Anonimen 03.05.2017
Barbara Jerin 12.04.2017
Anonimen 09.02.2017
Fine plenice. Da ostanejo kar se da bele, jih je potrebno namočit, ko se dojenček pokaka..
Melita Sluban 06.02.2017
Ko je bila hči mala, je sicer večkrat kaj uteklo mimo pleničke, po starosti dveh mesecev ni bilo več problemov.
Anja Praznik 05.02.2017
Vladka Kržič 04.02.2017
Že po nekaj dnevih se je plenični izpuščaj začel umirjati in je po dveh tednih sam izzvenel. Za umivanje zdaj uporabljam vaše bombažne in bambusove krpice in sem zadovoljna ob prihranku ker ne kupujem več dragih papirnatih. Skrbi me edino širina pleničk, saj ima moja 2 mesečna deklica zdaj 5 kg in že zdaj zapenjam precej na robu. Upam da bo res zdržalo do 15 kg :)
Anonimen 07.01.2017
Plenice so super. Prekrivne hlačke, če so pravilno nameščene, zadržijo vso mokroto, tudi, ko je plenica popolnom mokra. Ko je dojenček oblečen v komplet (plenica+vložek+prekrivne) je nekoliko okoren v primerjavi s plenico za enkratno uporabo, vendar je to sprejemljiva "cena" za to, da je v naravnih materialih.
Mitja Horvat 16.11.2016
Polona Artač 03.11.2016
Gordana Časek 07.10.2016
koži prijazne pleničke naša dojenčica je od enokratnih imela vneto kožo, sedaj pa ni tega problema in bolj nežne, vpojne so .
Tina Arnuš 30.09.2016
Vesela sem, da sem naročila veliki komplet plenic. Pleničk je dovolj, dokupila sem še edino prekrivne. Zadovoljna s pritiskači na bombažnih, edino zdi se mi, da se pa ježki bolje obnesejo pri prekrivnih (mi imamo pritiskače tudi na prekrivnih). Krpice v kompletu super pridejo za umivanje, še posebej v obdobju, ko se še nismo kopali. Podloga za previjanje je prav tako odlična in zelo uporabna za na pot. So pa mi najbolj všeč v naravni barvi.
Irena Podbevšek 25.08.2016
Mehke, super se perejo, sušijo :) Priporočam premislek glede velikosti prekrivnih hlačk, naš malček je S takoj prerastel. Veliko bolj nam odgovarjajo tiste z ježki.
Jerneja Mihelčič 25.07.2016
Mehke, prijetne, fajn pralne, skratka, super :)
Andraž Repanšek 25.07.2016
 • Opis
 • Materiali

  Surovinska sestava:

  • vpojnih plenic:
   BAMBUS: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester
   EKO BOMBAŽ: 100 % bombaž, ekološko pridelan
  • pralnih robčkov bambus: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester
  • pralnih robčkov bombaž: 100 % bombaž
  • prekrivnih plenic: 100 % poliester, poliuretanski premaz
  • previjalne podlage: 100 % bombaž, poliuretanski premaz

  Bambusovo blago je izdelano v Sloveniji in ima certifikat Oeko-Tex® Standard 100, razred 1, eko bombaž je izdelan v Nemčiji in ima GOTS certifikat, materiala za prekrivne plenice in previjalno podlago pa v Nemčiji in imata certifikat Oeko-Tex® Standard 100, razred 1.

 • Vzdrževanje
  • priporočamo pranje pri 60 oC in občasno pri 95 oC
  • lahko se suši v sušilnem stroju, žal pa sušenje v sušilnem stroju zelo skrajša življenjsko dobo plenicam (več o tem med Pogosta vprašanja, Vzdrževanje in garancija plenic)
  • tudi barvne plenice pri pranju ne obarvajo belega perila, le turkizne priporočamo, da jih dvakrat operete ločeno na 95 oC
  • več na Praktični nasveti
 • Uporaba
  • BAMBUS ali EKO BOMBAŽ? Če bi želeli pleničke iz 100 % naravnega materiala oz. plenice iz eko bombaža s certifikatom, so bombažne plenice izvrstna izbira. Lahko so barvne ali v naravni barvi. Ker pri klasičnem sušenju bombažna vlakna precej otrdijo, priporočamo bombažne plenice vsaj občasno delno posušiti v sušilnem stroju, ki jih zmehča.
   Če pa boste sušili izključno klasično na zraku, bodo bambusove pleničke ostale bistveno mehkejše. So pa tudi trpežnejše oz. imajo bistveno daljšo življenjsko dobo ob bombažnih plenic.
  • JEŽKI ali PRITISKAČI? Ježki so hitreje zapeti, a jih je potrebno pred pranjem zapirati in občasno očistiti. Pritiskači ne potrebujejo nobenega dodatnega vzdrževanja in imajo trajno kvaliteto zapiranja.
  • več na Pogosta vprašanja
 • Video

 • Mnenja
  Anonimen 10.12.2023
  Anonimen 01.03.2023
  Veliko sem razmišljala ali naj kupim pralne plenice ali ne in res mi ni žal. Koža dojenčice ni nikdar rdeča, ponoči je ne rabim previjat, koš s plenicami sploh ne smrdi, čeprav je odprt in v dnevni sobi. Predvsem pa je super, da ne rabim spremljati akcij za enkratne plenice, samo vsak drugi dan operem plenice in to je to. Naslednji otrok jih bo tudi uporabljal.
  Urška Repič 05.08.2021
  Prekrivne plenice so trše v predelu pasu zaradi drugačnega nameščanja fiksnega traku kot so bile 3 leta nazaj. Bombažni robčki so sicer večji, vendar tanjši. Ljubši so mi bili, ko so bili obojestranski. Ostalo je super.
  Anonimen 14.05.2021
  Zaenkrat še ne morem oceniti, ker otroček še ni rojen. Mi je pa na prvi pogled zelo všeč razmerje med ceno in kvantiteto. Ko jih bom aktivno začela uporabljati, vam lahko natančneje povem, kako sem zadovoljna. Mogoče samo estetska opazka: pri barvnih pralnih pleničkah (mislim, da so tiste iz bombaža), bi bil vejretno šiv lepši, če bi bil v barvi pleničke in ne bel. Lepo vas pozdravljam!
  Anonimen 05.01.2021
  Super plenice, hitro se sušijo, dobro vpijajo vodo. Pralni robčki so praktični tudi za kuhinjsko rabo, bambusove pa uporabljam za dojenčka, ker so zelo mehki tudi po več pranjih! Nakup ki se res splača :)
  Anonimen 20.12.2020
  Anonimen 03.11.2020
  Plenice Racman so zelo udobne, lahko nastavljive in praktične. Kupili smo veliki komplet Racman plenic in sicer pol plenic z ježki in pol s pritiskači. Oba načina zapenjanja sta enostavna za uporabo in zelo lepo prilagodljiva. Ni več uhajanja urina iz plenic pri nogicah, ko se dojenček obrne, tako, kot se je to dogajalo pri plenicah za enkratno uporabo. Tudi koža na ritki je bistveno manj iritirana. Dojenček spi mirno celo noč v isti plenici do jutra, kar prej pri plenicah za enkratno uporabo ni bilo možno. Tudi bombažne krpice, ki so bile priložene v paketu so zelo mehke in uporabne, tako pri brisanju otrokove kože med previjanjem, kot tudi med miljenjem. Priporočamo nakup.
  Anja Kregar 03.04.2020
  Presrečna da imam plenice racman. Uporabljamo bombažne. Zelo lepo se prilegajo, enostavno se priredi velikost, mi imamo na pritiskače in sem zelo zadovoljna. Edino kar priporočam so podaljški za bodi, ker je rita vseeno večja, je pa zelo enostavna rešitev. Vidi se da mu je udobno, ne uporabljamo kreme ker je to nepotrebno. Nikoli še ni premočila pa smo imeli opravka tudi že z "eksplozijo". Z vložkom enostavno dodamo večjo vpojnost, mi jih uporabljamo ponoči. Pralni robčki (imamo bambusove) so zelo mehki na otip tudi po mnogih pranjih. Pleničke predloge tudi operem, sem bila presenečena kako dobro se to obnese, še zelo dolgo ne bo potrebno naročiti nove role. Sama pa sem vesela ker vem kaj to pomeni za naš planet prav tako pa sem mirna ker ni nobenih kemikalij na njegovi koži. Z vsako pleničko se počutim kot da sem naredila nekaj dobrega
  Tanja Kavs 28.02.2020
  cecilija čretnik 21.01.2020
  Anonimen 21.09.2019
  Zaenkrat dam oceno 4 ampak samo zato ker še čakamo dojenčka in še nismo imeli šanse preizkusiti pleničk (Zeleni racman bambus). drugače pa prejeti paket izgleda super
  Anonimen 27.07.2019
  Pri plenicki sem dodala gumbek nad stegenci novorojencka, da zaprem odprtino pokrog nogice, da kaj ne uide.
  Kristina Markič 18.06.2019
  Fant prav uživa v njih, bolj kot v tistih za enkratno uporabo. Ker je bolj pokakanček in polulanček, mu plenice za enkratno uporabo spustijo prej, kot se zbudi, pralne plenice Racman pa zdržijo celo noč. Tudi čez dan pri teh pri "eksploziji" ne prepusti :-D Tisti, ki ste v skrbeh zaradi gibalnega razvoja - pri 10ih tednih je tudi v plenički naredil obrat na bok ;)
  Brigita Gabrovec 09.04.2019
  Mojca Jagodič 09.04.2019
  Zelo sem zadovoljna s prejetim paketom. Ker pa pleničke uporabljam za 2 mesečnega otroka se mi trenutno bolj dopadejo bombažne kot pa bambusove, saj so nekoliko manjše in imam občutek da ga pri gibanju manj ovirajo. Bodo pa bambusove bolj v uporabi kasneje. Sedaj jih uporabljam za ponoči in res super vpijajo, ena plenička z dodatnim vložkom zdrži tudi 12 ur. Zelo sem zadovoljna tudi s pralnimi robčki iz bambusa, ki so super vpojni in mehki, medtem ko so bombažni bolj tanki in še najbolje služijo kot slinček. Presenečena pa sem nad razliko v materialu prekrivnih hlačk, dobila sem namreč 3 različne materiale, eden precej tanjši, drugi debelejši (kot pri prekrivnih hlačkah iz poskusnega paketa), tretji pa bolj gumijast in prožen. Res me zanima kateri od teh materialov bo po dolgotrajni uporabi najbolj vzdržljiv. Vsem staršem resnično priporočam uporabo pralnih plenic. Otrok se v njih dobro počuti, kakec se lepo vpija in plenička ni nalepljenja na rito kot se je to dogajalo pri plenicah za enkratno uporabo. Imam zelo dober občutek da naredim nekaj dobrega za otroka, ki je povit v naraven material, brez kakršne koli kemije. Celo uporaba kremice za ritko ni več potrebna. Se boljše pa se počutim, ker vem, da bom s tem okolju prizanesla z dodatno tono stoletja nerazgradljivih odpadkov iz plastike in drugih okolju škodljivih snovi. Naredimo nekaj dobrega za naravo in za otroke ter njihovo prihodbost. Pa tudi zase, saj z uporabo pralnih plenic preverjeno privarčujemo.
  Mirela Koštić 28.02.2019
  Ko je bila naša mala pikica težka 4kg smo se odločili, da bomo naročili poskusni paket pralnih plenic. Moram reči, da je to odlična opcija, saj je res možno preizkusiti vse vrste. Nam so bile všeč najbolj bambuske, saj so bile kljub pogosti rabi, še vedno izredno mehke in vpojne. Sedaj uporabljamo veliki paket bambusk. Peremo jih vsak drug/tretji dan. Sušimo na stojalu v sobi. Suhe so v enem dnevu, je pa priporočljivo, da jih vmes obrnete, saj se tako znebite tistih vlažnih delov, kjer je blaga več. Še posebej so nam všeč bambuske, saj je naša mala pikica v njih veliko dlje mirna. Še posebej se to pozna ponoči, ko lahko spi veliko dlje, čeprav je polulana ali pokakana. V plenicah za enkratno uporabo je zdržala max.2/3 ure, nato pa nas je nase opozorila z glasnim jokom. Zdaj ponoči mirno spi in jo je potrebno previjati mogoče enkrat, če sploh. Zato smo zelo hvaležni, saj po nočnem dojenju takoj zaspi nazaj in se ne razbudi med številnimi previjanji, po katerih jo je potrebno potem še uspavati... Sedaj jih uporabljamo že dober mesec in še nisem opazila, da bi imela kako plenično vnetje, tudi mažemo je ne več. Skratka z uporabo pralnih plenic smo zelo zadovoljni. Pogosto pranje je pač dejstvo, ki smo ga sprejeli, vendar smo že po prvem tednu navadili, da peremo ko porabimo deseto plenico. Tako imamo vedno polovico še na voljo. Tudi partner se je navadil in pravi, da samo previjanje sploh ni nič drugače kot pri plenicah za enkratno uporabo. Razen tega, da le-te smrdijo veliko bolj kot pa pralne. Celo vedro umazanih pralnih plenic smrdi nekako tako, kot ena sama plenica za enkratno uporabo.
  Anonimen 27.10.2018
  zaenkrat zelo zadovoljna ... obe vrsti se odlično prilegata ritki.
  Anonimen 29.04.2018
  Eva Morgan 20.02.2018
  Zelo zadovoljna! Ritka hčerke še nikoli ni bila tako zdrava! :)
  Ivica Rožič-Skulj 13.12.2017
  Vesna Petric 29.11.2017
  Do treh mesecev so bile pleničke super, potem pa nas je doletel plenični izpuščaj. Razlog je po vsej verjetnosti v pralnem stroju. Drugače pa sem bila s pleničkami zelo zadovoljna. Ko je dojenček majhen so sicer precej velike ampak nas to ni motilo. Nepremočljiva podloga je odlična, pravkar naročila večjo za v posteljico. Bombažne krpice nam niso všeč, so precej trde in ne pijejo dobro, bambusove so v redu, sicer malo debele. Mi smo edino dokupili še prekrivne hlačke, nam dvoje niso bile dovolj. Pleničnih predlog ne uporabljamo. Zelo, zelo smo zadovoljni z odzivnostjo pri vprašanjih ter hitrostjo dostave.
  Doroteja Bedenik 26.11.2017
  Špela Pibernik 22.08.2017
  Anonimen 16.08.2017
  Z izdelki sem v celoti zelo zadovoljna in bi jih vsakomur, ki je odprt za tovrsten način skrbi za majhnega otroka, tako priporočila. V komplet bi po mojih dosedanjih izkušnjah dodala možnost izbire prekrivnih hlačk ene same velikosti. Dvojne prekrivne hlačke nikakor ne zadoščajo. Lep pozdrav in vse dobro še naprej, Urška
  Mojca Polak 09.07.2017
  Anonimen 02.07.2017
  Vse izgleda super, je pa res, da jih še nismo preizkusili... Nič ne bi bilo narobe, če bi za najmlajše obstajale takšne malo manjše. Pa zmotilo me je dejstvo, da v bambusovih ni samo bambus - razumem, da je poliester ključen, da stvar drži skupaj, vseeno pa se mi zdi naziv malo zavajujoč.
  Anonimen 09.06.2017
  Moje splošno mnenje o plenicah je pozitivno, dobro opravijo svojo nalogo, izdelava je kvalitetna in otroku ne povzročajo težav. Pranje in vzdrževanje je enostavno, na zraku se sušijo kar hitro. Po približno enem mesecu uporaba imam naslednje pripombe: - Elastika za preprečevanje odtekanja na prekrivnih hlačkah je veliko preozka in se zareže v kožo. Lahko bi bila širša in malce ohlapnejša, mogoče celo nastavljiva. - Kot pri ostalih pralnih plenicah je tudi tu povita ritka precej debela in pri ležanju na hrbtu ali boku zaradi odebelitve hrbtenica ni v najboljšem položaju, tudi dvigovanje spodnjega dela trupa med ležanjem je precej omejeno.
  Anonimen 03.05.2017
  Barbara Jerin 12.04.2017
  Anonimen 09.02.2017
  Fine plenice. Da ostanejo kar se da bele, jih je potrebno namočit, ko se dojenček pokaka..
  Melita Sluban 06.02.2017
  Ko je bila hči mala, je sicer večkrat kaj uteklo mimo pleničke, po starosti dveh mesecev ni bilo več problemov.
  Anja Praznik 05.02.2017
  Vladka Kržič 04.02.2017
  Že po nekaj dnevih se je plenični izpuščaj začel umirjati in je po dveh tednih sam izzvenel. Za umivanje zdaj uporabljam vaše bombažne in bambusove krpice in sem zadovoljna ob prihranku ker ne kupujem več dragih papirnatih. Skrbi me edino širina pleničk, saj ima moja 2 mesečna deklica zdaj 5 kg in že zdaj zapenjam precej na robu. Upam da bo res zdržalo do 15 kg :)
  Anonimen 07.01.2017
  Plenice so super. Prekrivne hlačke, če so pravilno nameščene, zadržijo vso mokroto, tudi, ko je plenica popolnom mokra. Ko je dojenček oblečen v komplet (plenica+vložek+prekrivne) je nekoliko okoren v primerjavi s plenico za enkratno uporabo, vendar je to sprejemljiva "cena" za to, da je v naravnih materialih.
  Mitja Horvat 16.11.2016
  Polona Artač 03.11.2016
  Gordana Časek 07.10.2016
  koži prijazne pleničke naša dojenčica je od enokratnih imela vneto kožo, sedaj pa ni tega problema in bolj nežne, vpojne so .
  Tina Arnuš 30.09.2016
  Vesela sem, da sem naročila veliki komplet plenic. Pleničk je dovolj, dokupila sem še edino prekrivne. Zadovoljna s pritiskači na bombažnih, edino zdi se mi, da se pa ježki bolje obnesejo pri prekrivnih (mi imamo pritiskače tudi na prekrivnih). Krpice v kompletu super pridejo za umivanje, še posebej v obdobju, ko se še nismo kopali. Podloga za previjanje je prav tako odlična in zelo uporabna za na pot. So pa mi najbolj všeč v naravni barvi.
  Irena Podbevšek 25.08.2016
  Mehke, super se perejo, sušijo :) Priporočam premislek glede velikosti prekrivnih hlačk, naš malček je S takoj prerastel. Veliko bolj nam odgovarjajo tiste z ježki.
  Jerneja Mihelčič 25.07.2016
  Mehke, prijetne, fajn pralne, skratka, super :)
  Andraž Repanšek 25.07.2016
 

Kupci tega izdelka so kupili tudi:

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.