Vsebina košarice

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Menstrualna skodelica OrganiCup

 

Cena: 24,99 €

 
 
 • izredno mehka, ena od najmehkejših menstrualnih skodelic na tržišču
 • menstrualna skodelica iz 100% medicinskega silikona, brez umetnih barvil
 • oblikovana posebej za lažje čiščenje in lažje rokovanje s skodelico - zunanja stran malo hrapava (približno kot semiš), notranja stran gladka
 • menstrualna skodelica je v 3 velikostih: mini za najstnice, A za obdobje pred vaginalnim porodom, B za obdobje po vaginalnem porodu
 • OrganiCup vam nudi 3-mesečno garancijo na zadovoljstvo: v primeru, da z OrganiCup niste zadovoljni ali vam ne ustreza velikost, vam proizvajalec nudi možnost menjave za drugo velikost ali povračilo kupnine (več v zavihku Garancija)
 • paket vsebuje menstrualno skodelico, navodila za uporabo in vrečko za shranjevanje iz nebeljenega ekološkega
  bombaža
 • gratis podstavek za menstrualno skodelico, motive si lahko ogledate na tej povezavi in želen motiv vpišete v komentar v oknu Košarica
 • spodaj v tabeli primerjava skodelic iz naše ponudbe:

Skodelica

Cena

Velikosti

Posebnosti

OrganiCup

24,99€

mini, A, B

Garancija 3 mesece, zelo mehka

LadyCup prosojna

24,99€

S, L

Zelo dobro ocenjena na testu ZPS

LadyCup roza

25,99€

S, L

Zelo dobro ocenjena na testu ZPS

LaliCup prosojna

27,99€

S, M, L

Izdelana v Sloveniji

LaliCup modra

28,99€

S, M, L

Izdelana v Sloveniji

Ker ženske ponavadi potrebujejo do tri cikle, da se navadijo na skodelico, vam OrganiCup nudi 3-mesečno garancijo na zadovoljstvo. V primeru, da s skodelico niste zadovoljni ali vam ne ustreza velikost, vam proizvajalec nudi možnost menjave za drugo velikost ali povračilo kupnine preko bančnega nakazila (sami krijete stroške poštnine).

Če želite skodelico zamenjati oz. vrniti, pošljete: ime in priimek, številko naročila oz. kopijo računa in razlog za uveljavljanje garancije na support@organicup.com.

Pogoji uveljavljanja garancije:

Garancijo lahko uveljavljate za OrganiCup velikost mini, A in B. Uveljavljate jo lahko po pretečenih 90 dneh od nakupa pa do enega leta. Pripada vam ena menjava velikosti in eno povračilo kupnine na en nakup.

Skodelico pošljete na vaše stroške na naslov:
OrganiCup Aps Ryesgade 23, 2nd floor. Copenhagen 2200 Denmark

Uporaba materničnega vložka skupaj s skodelico:
Čeprav ni znanstvenih dokazov, da se skodelica ne more uporabljati skupaj z materničnim vložkom, OrganiCup ne nudi nobenega povračila stroškov v primeru, da bi se vam maternični vložek poškodoval, ne bi deloval ali bi se premaknil.

Alergije:
Skodelica je varna za uporabo in sestavine so pregledane in certificirane, kar pomeni, da so možnosti za alergijske reakcije minimalne. Alergijska reakcija na medicinski silikon je tako izjemno redka. Če pa bi dobili takšno reakcijo, OrganiCup zanjo ne odgovarja in v tem primeru tudi ne nudi povračila kupnine.

Povračilo kupnine:
Proizvajalec vam bo povrnil znesek kupnine 24 €.
Razlika do polnega zneska nakupa na pleniceracman.si (25,99 €) je cena za podstavek za menstrualno skodelico, ki znaša 1,99 €.

Menstrualno skodelico pred prvo uporabo pet minut steriliziramo v vreli vodi. Če imamo trdo vodo, dodamo žličko kisa.

Po uporabi odlijemo menstrualno tekočino in skodelico speremo s hladno vodo. Prekuhamo jo ob vsaki menjavi, 15 minut v vreli vodi. Na koncu ciklusa jo posušimo na podstavku za menstrualno skodelico in shranimo v priloženi bombažni vrečki.

 • za menstruacijo, ne pa za poporodno krvavitev
 • vstavimo jo v nožnico, kjer ostaja umeščena s pomočjo vakuma in nožničnih mišic
 • praznimo jo nekajkrat na dan, po praznjenju jo steriliziramo s prekuhavanjem
 • uporabljamo jo lahko tudi že pred prvim spolnim odnosom
 • primerna tako je za šport oz. rekreacijo in tudi za vodne športe

V skladu z novimi znanstvenimi raziskavami* strokovnjaki priporočajo, da menstrualne skodelice ne nosite več kot 6 ur naenkrat. Še bolje je, da jo zamenjate po štirih urah. Zato za spanje raje kot skodelico uporabite vložke. Če nimate možnosti prekuhavanja skodelice, imejte pred vsakim rokovanjem z njo razkužene oz. z milom temeljito umite vsaj roke.

Čeprav so ta priporočila v nasprotju z nekaterimi navodili, ki jih boste našli na embalaži skodelic, lahko samo na tak način zagotovite primerno higieno in varno uporabo notranje menstrualne zaščite.

*Francoska agencija za javno zdravje: Ocena ženske menstrualne zaščite, 2019

Dimenzije:

 • mini: volumen 17 ml; širina obroča 37 mm; celotna višina 58 mm; 
 • A: volumen 25 ml; širina obroča 40 mm; celotna višina 64 mm;
 • B: volumen 30 ml;  širina obroča 45 mm; celotna višina 70 mm.

Kako izberem velikost skodelice?

Izbirate lahko med tremi velikostmi: mini za najstnice, A za obdobje pred vaginalnim porodom, B za obdobje po vaginalnem porodu

Tako kot se razlikujejo konstitucije naših teles, ima tudi vsaka ženska drugačno vagino. Zato OrganiCup ni univerzalne velikosti.
Zelo verjetno je, da po porodu vaša vagina ne bo več iste oblike, kot je bila prej. Morda tega niti ne boste opazili, spremembe pa bodo vsekakor nastale, in to je čisto ok!
Zato smo kot glavni faktor velikosti skodelice določili obdobje pred in po vaginalnem porodu. Raziskave kažejo, da je to pomemben fiziološki vidik, ki ga je dobro upoštevati. Poleg tega je to najbolj enostaven način izbire in radi bi, da je vaša izbira enostavna.

Kaj je še pomembno pri izbiri velikosti?
Kljub napisanemu pa to ne pomeni, da ženska ki je že rodila ne more uporabljati skodelice velikosti A. Ali pa da mlajša ženska, ki še ni rodila, pa ima močno menstruacijo, ne more uporabljati velikosti B. To je tudi razlog, da ponujamo možnost garancije na velikost, če bi ugotovili, da vam izbrana velikost ne ustreza.
Dejstvo pa je, da lahko večina žensk uporablja obe velikosti in tudi naše smernice so še zmeraj samo to, smernice. Zato je pred končno izbiro dobro razmisliti še o tem:

Imate močno ali srednje močno menstruacijo?
Priporočamo vam, da na začetku, ko se še uvajate v nošenje skodelice, le to praznite bolj pogosto. Tako boste spoznali, kako močan tok imate. Pa tudi sicer je dobro skodelico prazniti vsaj vsake štiri ure.

Če imate šibko ali srednje močno menstruacijo vam priporočamo velikost A ali pa Mini (sicer namenjena najstnicam in tistim, ki potrebujejo manjšo velikost).
Za močnejši tok pa priporočamo velikost B, ki ujame večjo količino krvi.

Nekatere uporabnice pa imajo doma kar obe velikosti. B za začetek ciklusa, ko je menstruacija bolj močna in A za konec, ko je šibkejša.

Ob prvi uporabi skodelice
Za najstnice in mlajše uporabnice priporočamo velikost Mini ali A. Skodelico lahko začnete uporabljati takoj, ko dobite menstruacijo.
Device in dekleta imajo običajno ožje vaginalne mišice, zaradi česar lahko imajo težave z vstavljanjem. Če vam je uporaba ali vstavljanje skodelice neprijetna si vzemite premor, se sprostite in poskusite kasneje. Ne vstavljajte skodelice na silo.
Pomembno je, da se nanjo navajate postopoma, tako vam bo vsakič lažje.

Mame
Za mame ponavadi priporočamo velikost B. Če pa ste rodile s carskim rezom, priporočamo velikost A.

Še zmeraj ne veste, katero velikost izbrati?
Če ste v dvomih in ste naročili napačno velikost je skrb odveč. Uveljavljate lahko garancijo na zadovoljstvo. Skodelico vam bomo zamenjali za pravo velikost, ali pa vam povrnili kupnino.

 Darka Sore 07.02.2023
Anonimen 07.09.2022
dobro tesni, praktična za vstavljanje
Anonimen 25.10.2021
Zaenkrat sem zadovoljna s skodelico, bo pa potrebnega še nekaj časa, da se nanjo navadim. Uporabljam jo v prvih treh dneh, ko je menstruacija najmočnejša.
Anonimen 01.07.2021
Anonimen 28.06.2021
Anonimen 24.03.2021
Anonimen 27.12.2020
Menstrualna skodelica OrganiCup je že na otip "močnejša" oz. manj mehka kot skodelica, ki sem jo poskusila pred tem. Zato je samo vstavljanje in odstranjevanje skodelice malo bolj zahtevno. Vendar pa posledično skodelica bolje "drži" med samo uporabo.
Anonimen 12.12.2020
Anonimen 24.09.2020
Anonimen 06.07.2020
Odlična! Sploh se je ne čuti. Zelo priporočam...
Anonimen 07.05.2020
zelo priročen in učinkovit izdelek, would recommen 100%. morda le to, da največja velikost ni primerna le za mame;)
Anonimen 22.04.2020
Super zadovoljna, sem se navadila že ob prvi uporabi
Anja Košir 19.04.2020
Se moram še navaditi, sploh vstavljanja, drugače je izdelek uporaben.
Maja Zupančič 08.01.2020
Anonimen 29.07.2019
Maša Požar 04.05.2019
Valna Ožbolt 29.03.2019
Anonimen 18.01.2019
GENČI BUČEK 04.12.2018
Deja Hauptman 11.11.2018
Anabel Zugan 30.10.2018
Anonimen 17.09.2018
Super zadeva. Že ob prvi uporabi jo nisem čutila. Mi je pa ponoči enkrat spuščala, tako da me je zalilo. Nevem ali je bil razlog da je bila pač polna ali nepravilna namestitev. Mogoče me moti edino to, ker se mi zdi da je že po prvem ciklu kar malo porumenela-se bojim da nebo zdržala ravno 10 let.
Bojan Uršič 02.09.2018
Sanja Petek 02.08.2018
Odlično. Najboljša rešitev za na morje.
Tina Hrast 16.07.2018
Sara Vivoda 13.07.2018
Andreja Mir 26.06.2018
Ivana Poglajen 21.03.2018
Zelo prirocen izdelek. Priporočam vsem.
Anonimen 08.03.2018
Nisem se mogla nikakor navaditi na menstrualne skodelice, ker nisem nasla prave. Ta pa je prava in zelo kvaliteta
 • Opis
  • izredno mehka, ena od najmehkejših menstrualnih skodelic na tržišču
  • menstrualna skodelica iz 100% medicinskega silikona, brez umetnih barvil
  • oblikovana posebej za lažje čiščenje in lažje rokovanje s skodelico - zunanja stran malo hrapava (približno kot semiš), notranja stran gladka
  • menstrualna skodelica je v 3 velikostih: mini za najstnice, A za obdobje pred vaginalnim porodom, B za obdobje po vaginalnem porodu
  • OrganiCup vam nudi 3-mesečno garancijo na zadovoljstvo: v primeru, da z OrganiCup niste zadovoljni ali vam ne ustreza velikost, vam proizvajalec nudi možnost menjave za drugo velikost ali povračilo kupnine (več v zavihku Garancija)
  • paket vsebuje menstrualno skodelico, navodila za uporabo in vrečko za shranjevanje iz nebeljenega ekološkega
   bombaža
  • gratis podstavek za menstrualno skodelico, motive si lahko ogledate na tej povezavi in želen motiv vpišete v komentar v oknu Košarica
  • spodaj v tabeli primerjava skodelic iz naše ponudbe:

  Skodelica

  Cena

  Velikosti

  Posebnosti

  OrganiCup

  24,99€

  mini, A, B

  Garancija 3 mesece, zelo mehka

  LadyCup prosojna

  24,99€

  S, L

  Zelo dobro ocenjena na testu ZPS

  LadyCup roza

  25,99€

  S, L

  Zelo dobro ocenjena na testu ZPS

  LaliCup prosojna

  27,99€

  S, M, L

  Izdelana v Sloveniji

  LaliCup modra

  28,99€

  S, M, L

  Izdelana v Sloveniji

 • Garancija

  Ker ženske ponavadi potrebujejo do tri cikle, da se navadijo na skodelico, vam OrganiCup nudi 3-mesečno garancijo na zadovoljstvo. V primeru, da s skodelico niste zadovoljni ali vam ne ustreza velikost, vam proizvajalec nudi možnost menjave za drugo velikost ali povračilo kupnine preko bančnega nakazila (sami krijete stroške poštnine).

  Če želite skodelico zamenjati oz. vrniti, pošljete: ime in priimek, številko naročila oz. kopijo računa in razlog za uveljavljanje garancije na support@organicup.com.

  Pogoji uveljavljanja garancije:

  Garancijo lahko uveljavljate za OrganiCup velikost mini, A in B. Uveljavljate jo lahko po pretečenih 90 dneh od nakupa pa do enega leta. Pripada vam ena menjava velikosti in eno povračilo kupnine na en nakup.

  Skodelico pošljete na vaše stroške na naslov:
  OrganiCup Aps Ryesgade 23, 2nd floor. Copenhagen 2200 Denmark

  Uporaba materničnega vložka skupaj s skodelico:
  Čeprav ni znanstvenih dokazov, da se skodelica ne more uporabljati skupaj z materničnim vložkom, OrganiCup ne nudi nobenega povračila stroškov v primeru, da bi se vam maternični vložek poškodoval, ne bi deloval ali bi se premaknil.

  Alergije:
  Skodelica je varna za uporabo in sestavine so pregledane in certificirane, kar pomeni, da so možnosti za alergijske reakcije minimalne. Alergijska reakcija na medicinski silikon je tako izjemno redka. Če pa bi dobili takšno reakcijo, OrganiCup zanjo ne odgovarja in v tem primeru tudi ne nudi povračila kupnine.

  Povračilo kupnine:
  Proizvajalec vam bo povrnil znesek kupnine 24 €.
  Razlika do polnega zneska nakupa na pleniceracman.si (25,99 €) je cena za podstavek za menstrualno skodelico, ki znaša 1,99 €.

 • Vzdrževanje

  Menstrualno skodelico pred prvo uporabo pet minut steriliziramo v vreli vodi. Če imamo trdo vodo, dodamo žličko kisa.

  Po uporabi odlijemo menstrualno tekočino in skodelico speremo s hladno vodo. Prekuhamo jo ob vsaki menjavi, 15 minut v vreli vodi. Na koncu ciklusa jo posušimo na podstavku za menstrualno skodelico in shranimo v priloženi bombažni vrečki.

 • Uporaba
  • za menstruacijo, ne pa za poporodno krvavitev
  • vstavimo jo v nožnico, kjer ostaja umeščena s pomočjo vakuma in nožničnih mišic
  • praznimo jo nekajkrat na dan, po praznjenju jo steriliziramo s prekuhavanjem
  • uporabljamo jo lahko tudi že pred prvim spolnim odnosom
  • primerna tako je za šport oz. rekreacijo in tudi za vodne športe

  V skladu z novimi znanstvenimi raziskavami* strokovnjaki priporočajo, da menstrualne skodelice ne nosite več kot 6 ur naenkrat. Še bolje je, da jo zamenjate po štirih urah. Zato za spanje raje kot skodelico uporabite vložke. Če nimate možnosti prekuhavanja skodelice, imejte pred vsakim rokovanjem z njo razkužene oz. z milom temeljito umite vsaj roke.

  Čeprav so ta priporočila v nasprotju z nekaterimi navodili, ki jih boste našli na embalaži skodelic, lahko samo na tak način zagotovite primerno higieno in varno uporabo notranje menstrualne zaščite.

  *Francoska agencija za javno zdravje: Ocena ženske menstrualne zaščite, 2019

 • Velikost

  Dimenzije:

  • mini: volumen 17 ml; širina obroča 37 mm; celotna višina 58 mm; 
  • A: volumen 25 ml; širina obroča 40 mm; celotna višina 64 mm;
  • B: volumen 30 ml;  širina obroča 45 mm; celotna višina 70 mm.

  Kako izberem velikost skodelice?

  Izbirate lahko med tremi velikostmi: mini za najstnice, A za obdobje pred vaginalnim porodom, B za obdobje po vaginalnem porodu

  Tako kot se razlikujejo konstitucije naših teles, ima tudi vsaka ženska drugačno vagino. Zato OrganiCup ni univerzalne velikosti.
  Zelo verjetno je, da po porodu vaša vagina ne bo več iste oblike, kot je bila prej. Morda tega niti ne boste opazili, spremembe pa bodo vsekakor nastale, in to je čisto ok!
  Zato smo kot glavni faktor velikosti skodelice določili obdobje pred in po vaginalnem porodu. Raziskave kažejo, da je to pomemben fiziološki vidik, ki ga je dobro upoštevati. Poleg tega je to najbolj enostaven način izbire in radi bi, da je vaša izbira enostavna.

  Kaj je še pomembno pri izbiri velikosti?
  Kljub napisanemu pa to ne pomeni, da ženska ki je že rodila ne more uporabljati skodelice velikosti A. Ali pa da mlajša ženska, ki še ni rodila, pa ima močno menstruacijo, ne more uporabljati velikosti B. To je tudi razlog, da ponujamo možnost garancije na velikost, če bi ugotovili, da vam izbrana velikost ne ustreza.
  Dejstvo pa je, da lahko večina žensk uporablja obe velikosti in tudi naše smernice so še zmeraj samo to, smernice. Zato je pred končno izbiro dobro razmisliti še o tem:

  Imate močno ali srednje močno menstruacijo?
  Priporočamo vam, da na začetku, ko se še uvajate v nošenje skodelice, le to praznite bolj pogosto. Tako boste spoznali, kako močan tok imate. Pa tudi sicer je dobro skodelico prazniti vsaj vsake štiri ure.

  Če imate šibko ali srednje močno menstruacijo vam priporočamo velikost A ali pa Mini (sicer namenjena najstnicam in tistim, ki potrebujejo manjšo velikost).
  Za močnejši tok pa priporočamo velikost B, ki ujame večjo količino krvi.

  Nekatere uporabnice pa imajo doma kar obe velikosti. B za začetek ciklusa, ko je menstruacija bolj močna in A za konec, ko je šibkejša.

  Ob prvi uporabi skodelice
  Za najstnice in mlajše uporabnice priporočamo velikost Mini ali A. Skodelico lahko začnete uporabljati takoj, ko dobite menstruacijo.
  Device in dekleta imajo običajno ožje vaginalne mišice, zaradi česar lahko imajo težave z vstavljanjem. Če vam je uporaba ali vstavljanje skodelice neprijetna si vzemite premor, se sprostite in poskusite kasneje. Ne vstavljajte skodelice na silo.
  Pomembno je, da se nanjo navajate postopoma, tako vam bo vsakič lažje.

  Mame
  Za mame ponavadi priporočamo velikost B. Če pa ste rodile s carskim rezom, priporočamo velikost A.

  Še zmeraj ne veste, katero velikost izbrati?
  Če ste v dvomih in ste naročili napačno velikost je skrb odveč. Uveljavljate lahko garancijo na zadovoljstvo. Skodelico vam bomo zamenjali za pravo velikost, ali pa vam povrnili kupnino.

    • Mnenja
  Darka Sore 07.02.2023
  Anonimen 07.09.2022
  dobro tesni, praktična za vstavljanje
  Anonimen 25.10.2021
  Zaenkrat sem zadovoljna s skodelico, bo pa potrebnega še nekaj časa, da se nanjo navadim. Uporabljam jo v prvih treh dneh, ko je menstruacija najmočnejša.
  Anonimen 01.07.2021
  Anonimen 28.06.2021
  Anonimen 24.03.2021
  Anonimen 27.12.2020
  Menstrualna skodelica OrganiCup je že na otip "močnejša" oz. manj mehka kot skodelica, ki sem jo poskusila pred tem. Zato je samo vstavljanje in odstranjevanje skodelice malo bolj zahtevno. Vendar pa posledično skodelica bolje "drži" med samo uporabo.
  Anonimen 12.12.2020
  Anonimen 24.09.2020
  Anonimen 06.07.2020
  Odlična! Sploh se je ne čuti. Zelo priporočam...
  Anonimen 07.05.2020
  zelo priročen in učinkovit izdelek, would recommen 100%. morda le to, da največja velikost ni primerna le za mame;)
  Anonimen 22.04.2020
  Super zadovoljna, sem se navadila že ob prvi uporabi
  Anja Košir 19.04.2020
  Se moram še navaditi, sploh vstavljanja, drugače je izdelek uporaben.
  Maja Zupančič 08.01.2020
  Anonimen 29.07.2019
  Maša Požar 04.05.2019
  Valna Ožbolt 29.03.2019
  Anonimen 18.01.2019
  GENČI BUČEK 04.12.2018
  Deja Hauptman 11.11.2018
  Anabel Zugan 30.10.2018
  Anonimen 17.09.2018
  Super zadeva. Že ob prvi uporabi jo nisem čutila. Mi je pa ponoči enkrat spuščala, tako da me je zalilo. Nevem ali je bil razlog da je bila pač polna ali nepravilna namestitev. Mogoče me moti edino to, ker se mi zdi da je že po prvem ciklu kar malo porumenela-se bojim da nebo zdržala ravno 10 let.
  Bojan Uršič 02.09.2018
  Sanja Petek 02.08.2018
  Odlično. Najboljša rešitev za na morje.
  Tina Hrast 16.07.2018
  Sara Vivoda 13.07.2018
  Andreja Mir 26.06.2018
  Ivana Poglajen 21.03.2018
  Zelo prirocen izdelek. Priporočam vsem.
  Anonimen 08.03.2018
  Nisem se mogla nikakor navaditi na menstrualne skodelice, ker nisem nasla prave. Ta pa je prava in zelo kvaliteta
 

Blog

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.